SvD Perfect Guide
Annons

7 personer som har direktnummer till Trump

Foto: / Polaris Images [downloaded]
Text: SvD Perfect Guide - 31 maj 2018

I varenda artikel som skrivits om regissören Jonas Åkerlund de senaste 20 åren har det nämnts att han minsann har Madonnas direktnummer i mobilen. Mäktigt, visst, men vilka är personerna som kan ringa direkt till världens mäktigaste man, Donald Trump?

New York Times har lyckats få tag på listan över de sju personer som kan ringa presidenten direkt, dag som natt, utan att gå vi någon växel eller sekreterare.

Donald Trump Jr
Trump-familjens tronarvinge har ingen officiell funktion i Vita Huset, men är minst lika bra som sin pappa på att skicka ut ogenomtänkta och provocerande tweets.

Eric Trump
Leder Trump-organisation tillsammans med sin bror, och var tillsammans med svågern Jared Kushner en av hjärnorna bakom pappans presidentvalskampanj.

Sean Hannity
Superkonservativ programledare som var delaktig i att dra igång konspirationsteorin om att Barack Obama inte alls var född i USA. Har dessutom med glädje spridit falska rykten om Hillary Clintons hälsa.
Stephen Schwarzman
Affärsman som guidade Trump-organisationen i krishantering efter händelserna i Charlottesville, där en Vit makt-anhängare körde ihjäl en motdemonstrant.
Rupert Murdoch
Mediemogulen Murdoch lär ha kallat Trump för idiot efter den senares utspel om integration, men Trump har fortfarande stort förtroende för australiern, som anses ligga bakom petningen av Steve Bannon.
Tom Barrack
Fastighetsinvesterare och mångårig vän till Trump, som ledde arbetet med att samla ihop pengar till presidentvalskampanjen. Har bett Trump tona ned sin hårda retorik.
Robert Kraft
Ägaren till New England Patriots skänkte en miljon dollar till Trumps kampanj.

Foto: IBL

Annons