DC-rysare i Paris

Under strecket
Publicerad
Annons

Frankrike ledde med 2-1 inför söndagens avslutande singlar, sedan dubbelparet Nicolas Escude/Fabrice Santoro på lördagen kämpat hem en femsetare på Bercy-hallens inforslade röda grus.
Men Marat Safin reducerade till 2-2 i matcher genom att besegra franske ettan Sebastien Grosjean med 6-3, 6-2, 7-6 (13-11) i söndagens första singelmatch.
Sedan skulle ryske världsspelaren Jevgenij Kafelnikov spela den avgörande singeln mot den 20-årige DC-debutanten Paul-Henri Mathieu.
Men Kafelnikov kom aldrig till spel. I sista stund byttes den ”utmattade” Kafelnikov ut mot 20-årige Michail Juzjnij, som innan söndagen spelat fem DC-singlar och förlorat fyra.
De orutinerade 20-åringarna utkämpade sedan en dramatisk och nervfylld - men inte alltför välspelad - femsetare.
Juzjnij var bollpojke senaste gången Ryssland spelade DC-final (förlust mot USA med 2-3 1995). Men den unge ryssen spelade också som en bollpojke i de första två seten som Mathieu enkelt vann med 6-3, 6-2.
Publiken i Bercy-hallen vädrade då seger, men
ryssen kom tillbaka och vann de följande seten med 6-3, 7-5. I avgörande set tog Juzjnij ledningen med 3-1, men Mathieu bröt tillbaka till 3-3. Bara för att åter se Juzjnij gå fram till 5-3. Mathieu reducerade till 5-4 och Juzjnij var uppe i 65 omotiverade misstag när han skulle gå ut för att serve hem matchen.
Men då - efter fyra och en halv timmes spel - så höll nerverna.
Juzinij såg till att Ryssland fick sin första Davis Cup-triumf.

tt-afp

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons