Annons

”David Lega far med osanning om KD:s skäl”

Alice Bah Kuhnke (MP).
Alice Bah Kuhnke (MP). Foto: Fredrik Persson/TT

Skulle EU följa Kristdemokraternas politik skulle EU stänga sin yttre gräns. På grund av David Lega och Sara Skyttedals knapptryck kommer fler människors liv vara i fara, skriver Alice Bah Kuhnke (MP) i en replik.

Under strecket
Publicerad

Att Kristdemokraterna röstade mot en resolution om att rädda människoliv på Medelhavet talar sitt tydliga språk. Ännu en gång överger man sina humanistiska värderingar och tar ett stort kliv i en alltmer högerpopulistisk riktning. Anledningen till att de konservativa krokar arm med extremhögern för att förhindra frivilligorganisationer att rädda liv på Medelhavet är en annan än vad David Lega vill ge sken av.

David Legas argument om att en ökad informationsdelning skulle gynna flyktingsmugglare talar mot bättre vetande. Informationsdelning används redan i dag av Frontex, EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå, i arbetet med att delge information om fartygspositioner med nationella koordinationscenter i länderna runt Medelhavet. Informationen delas givetvis inte med Medelhavets skurkar som tjänar pengar på att hjälpa människor i nöd. Så kommer det heller aldrig bli.

Annons
Annons
Annons