Annons
X
Annons
X

Dataläcka förmörkar Iphone-lansering

Inför lanseringen av Apples nya telefon dyker pinsamma uppgifter upp om en dataläcka.

Av AFP, Reuters, TT

Foto: PAUL SAKUMA

IT-jätten har skickat ut medieinbjudningar med kryptiska - om än inte särskilt svårtolkade - budskap som indikerar att det på onsdag i nästa vecka är dags att presentera den länge emotsedda Iphone 5.

QUIZ Vad hette den första macen?

I inbjudan som skickades ut i tisdags står det inte rent ut att nästa generations smartphone ska lanseras, men den innehåller formuleringar som ”den är nästan här”, och tolvan som är datumet för evenemanget övergår i en skugga som är formad som en femma.

Annons
X

Enligt läckor och rykten kommer den nya telefonen att ha en större pekskärm än föregångarna och den kommer att finnas i handeln i slutet av september, rapporterar AFP.

Men inför lanseringen kom för Apple pinsamma uppgifter om att en grupp hackare kommit åt data från tolv miljoner Apple-användare genom att ta sig in i en av FBI:s datorer. Gruppen Anti Sec, en avknoppning från hackarkollektivet Anonymous, hävdar att dataläckan innehåller namn, adresser och mobilnummer till samtliga användare.

Apple kommenterar inte uppgifterna och FBI dementerar att deras dator skulle använts. Flera cyberbrottsexperter har bekräftat att data-uppgifterna är äkta.

Nya rykten om Apples nya Iphone

blog.svd.se

Vad hette den första bärbara macen?

quiz.svd.se

San Francisco TT-AFP-Reuters

Annons
Annons
X
Foto: PAUL SAKUMA Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X