Därför vill Donald Trump ha ett eget Twitter

PODD | Portad från Facebook och Twitter – då skapar Donald Trump en egen social plattform för att nå ut till sina supportrar, med vad han påstår kommer vara sanningar. Därav namnet; “Truth social”. Men varför är det här så viktigt för en före detta president?

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

I november ska en betaversion av Truth Social släppas, med en fullskalig lansering under första kvartalet nästa år. Det skriver Trump Media and Technology Group i ett uppmärksammat pressmeddelande om den nya sociala plattformen.

Att inte få sprida sina budskap på framför allt Twitter har varit ett hårt slag för den före detta presidenten. När det nu spekuleras om en återlansering av Donald Trump inför presidentvalet 2024 spår många att den nya plattformen kommer bli en viktig hörnsten för kampanjerna. Men den kan komma att spela stor roll betydligt tidigare än så. Med SvD:s utrikesredaktör Erik Bergin.

Efter reklamen visas:
Därför vill Donald Trump ha ett eget twitter

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons