Göran Eriksson:Därför tar Löfven ett steg åt höger i migrationspolitiken

Göran Eriksson
I samband med flyktingkrisen 2015 höll Stefan Löfven ett uppmärksammat tal på Medborgarplatsen. Nu tar S ett steg närmare högerpartierna gällande asylsökande.
I samband med flyktingkrisen 2015 höll Stefan Löfven ett uppmärksammat tal på Medborgarplatsen. Nu tar S ett steg närmare högerpartierna gällande asylsökande. Foto: Maja Suslin/TT

Socialdemokraterna öppnar för att sätta ett mål för hur många asylsökande Sverige kan ta emot. Genom närmandet till oppositionen till höger hoppas man hålla Moderaterna kvar i migrationskommittén.

Under strecket
Publicerad
Annons

1. Moderaterna kräver ett volymmål för svenskt asylmottagande, och Socialdemokraterna säger sig nu vara beredda att diskutera ett mål. Vad innebär det?

Det är svårt att säga vad det betyder till slut, men i det korta perspektivet innebär det att Socialdemokraterna tar ett steg närmare oppositionen till höger om regeringssamarbetet och januaripartierna. Moderaterna och Kristdemokraterna har en tid talat om att det svenska mottagandet ska ligga i nivå med våra nordiska grannländer – vilket enligt partierna betyder en 70-procentig minskning av det svenska mottagandet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons