Annons
X
Annons
X

Därför ska norrmän resa till Stockholm

Missa inte Slussen och Vinterviken, men undvik SkyView och Drottninggatan när du besöker Stockholm. Tipsen kommer från Norge.

Av SvD
Foto: CLAUS GERTSEN/SCANPIX

Det är den norska tidningen
Aftenposten som listar åtta skäl att resa till Stockholm just nu. Reportern inleder med att hylla trendiga SoFo på Södermalm samt den speciella atmosfären på Gamla stans kullerstensgator. Sedan följer de åtta tipsen.

1. Varför nu?
Aftenposten: ”Stockholm är lika vackert året runt, men varför inte resa nu när staden badar i vårsol och temperaturen sakta men säkert stiger” Därefter slår tidningen fast att ”med alla sina broar och kanaler är Stockholm Nordens svar på Venedig”.

2. Åk inte utan att veta detta
Aftenposten: ”Stockholm består av 14 öar som det är möjligt att nå med färja. Varje stadsdel har sin egen charm. I öst finner du snobbiga och glamorösa Östermalm och i söder Södermalm som är Stockholms svar på Oslos
Grünerløkka.”

Annons
X

Och mitt emellan dessa stadsdelar ligger ett livligt centrum som enligt Aftenposten går under namnet city.

3. Missa inte
Här upplyser Aftenposten sina läsare om att Stockholm är en stor stad med ett enormt kulturutbud. Ett måste är enligt tidningen ett besök på Fotografiska. Även Vasamuseet rekommenderas.

Vidare menar tidningen att Gröna Lund och Djurgårdens gröna parker ska besökas.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Och om du är typen som uppskattar att sitta på ett kafé och titta på folk är Slussen den perfekta platsen för dig. Vill du däremot komma bort från människohavet tycker den norska tidningen att du ska ta tunnelbanan till Liljeholmen och ”njuta av stillheten i Vinterviken”.

  4. Undvik
  Globens SkyView bör undvikas på grund av långa köer och en utsikt som inte är värd pengarna, liksom Drottninggatan på lördagar, menar Aftenposten som när det gäller shopping istället rekommenderar SoFo på Söder.

  5. Ta skrytbilder
  Aftenposten: ”Det eleganta boutiquehotellet Berns på Östermalm är känt för att locka till sig kändisar och trendiga, hippa människor. Detta är stället för dig som vill se och bli sedd. Ett besök här är värt en bild på Facebook”.

  6. Shoppa
  Först slår Aftenposten fast att Stockholm är en shoppingstad som saknar motstycke, därefter hyllas butiksutbudet på Drottninggatan, Birger Jarlsgatan och runt Östermalmstorg. Dessutom ska man enligt tidningen besöka ”exklusiva NK.”

  7. Äta och dricka
  Aftenposten skriver att Stockholm har många spännande restauranger och rekommenderar Babylon med utsikt över Medborgarplatsens folkliv. För den som gillar sushi rekommenderas East vid Stureplan. Grill i Vasastan och Brasseri Le Rouge i Gamla stan uppskattas också av tidningen.

  8. Vad säger det om dig att du reser hit?
  Aftenposten: ”Du är innovativ och söker alltid ny inspiration. För dig är Sverige inte bara Svinesund och bacontärningar. Du gillar svensk modedesign och att fika, svenskens kaffepaus”.

  svd.se

  Annons
  Annons
  X
  Foto: CLAUS GERTSEN/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X