Hela denna artikel är en annons

Därför ska du välja eldriven transportbil

Vill du kunna köra långa sträckor helt elektriskt, spara pengar och samtidigt kunna utnyttja utrymmet du får i en transportbil? Här är fyra skäl till att kolla in Maxus e-Deliver 3.

På kort tid har intresset för nya e-Deliver 3 blivit riktigt stort. Flera återförsäljare i Sverige har rapporterat att de knappt haft plats för alla kundbeställda bilar. Att intresset är stort är inte särskilt förvånande. e-Deliver 3 är nämligen en av världens första el-transportbilar och finns i två olika storleksklasser. Men om inte utrymmet vore nog, här är fyra andra anledningar att välja nya Maxus.

Beställ provkörning här!Extern länk

Räckvidd i toppklass

Maxus e-Deliver 3 har en fantastisk räckvidd på upp till 342 kilometer (WLTP urban), beroende vilken batteristorlek och längd du väljer på bilen. Även om räckvidd kan vara svårt att mäta då variabler som exempelvis temperatur och regn alltid kommer ha en påverkan överträffade Maxus siffrorna när tidningen Moderne Transport testade den långa versionen av bilen. Bilen ska ha en 230 kilometers räckvidd för blandad körning. Testsiffrorna visade dock en räckvidd på 320 kilometer för blandad körning i regn. Även när bilen var fullastad i regnet låg räckvidden på 250 kilometer.

Ekonomisk vinning

Från den 1 april är miljöbonusen för e-Deliver 3 med 52,5 kWh batteri 70 000 kronor och samtidigt blir skatten för en motsvarande dieseldriven transportbil cirka 50 000 kronor för 3 år. Dessutom kostar det ungefär en fjärdedel så mycket att köra på el jämfört med en liknande dieseldriven transportbil så det är lönsamt att ställa om till eldrift redan nu.

Säkerhet

Inget är viktigare än säkerhet och Maxus e-Deliver 3 är utrustad med en mängd avancerade system. Låsningsfria bromsar, bromsassistent och ESP – ett stabilitetsprogram som kontrollerar så att du inte förlorarar kontrollen i svängar eller svåra situationer – är bara några befintliga säkerhetsfunktioner.

Snabb laddning

När du laddar med en laddbox via den integrerade 6,6 kW-laddaren tar det knappt 8 timmar att ladda 52,5 kWh-batteriet fullt. Med en snabbladdare minskar laddningstiden till endast 45 minuter beroende på effekt i laddstationen.

Läs mer om Maxus e-Deliver 3 här!Extern länk
Annons
Annons
Annons