Resa

Därför ska du bara beställa de här två rätterna när du flyger

Flygplansmat har inte något gott rykte. Men det betyder inte att du ska behöva vara hungrig när du ger dig ut på långresor. Fritz Gross, kulinarisk chef på LSG Sky Chefs Asia Pacific, avslöjar nu vilken rätt som är bäst att beställa när man flyger. Hemligheten är att beställa antingen gryta eller fried rice, eftersom de håller sig bra trots svårigheterna med att tillaga mat i luften.

Annons
X

– En gryta kan stå och koka och sedan värmas gång på gång men det är fortfarande en gryta, sa Gross till CNN.

Han adderade även fried rice, grönsaker och fet fisk till listan över pålitliga val eftersom de bevarar fukten.

Pasta är alltid ett dåligt val, enligt Gross som förklarar att den egentligen måste kokas al dente för att smaka gott.

– Vår största utmaning är faktiskt matens säkerhet, avslöjar Gross.

Eftersom maten lagas i så stora mängder kan flygbolag inte riskera att ha med ingredienser som kan bli dåliga.

– Tänk vad lätt det är för flygbolag att bli stämda. Vi kan inte ta sådana risker. Vilket är anledningen till varför rött kött är helt uteslutet, och varför fisk och kyckling måste tillagas till exakt rätt temperatur, berättar Gross.

Kanske inte så konstigt att maten inte är i toppklass trots allt.

Till Toppen