Därför mörkade Investor Ekholms bonus

Efter SvD Näringslivs avslöjande om vd Börje Ekholms guldkantade bonusavtal böjer sig nu Investor. I dagens rapport avslöjas för första gången vad ägarna tjänat på de affärer i Investor Growth Capital som gett vd Börje Ekholm 110 miljoner kronor i bonus. Det visar sig vara ett magert facit.

Publicerad
Annons

Avkastningen inom affärsområdet Investor Growth Capital har sedan starten varit 13 procent per år räknat på ett 150-tal investeringar som nu är sålda. Det uppger Investors vd Börje Ekholm i sitt vd-ord i det bokslut som bolaget släppte idag på morgonen. Som SvD Näringsliv skrev idag har Investor hittills vägrat lämna ut siffran, trots att Börje Ekholm hittills kunnat kvittera ut 110 miljoner kronor i ett bonusprogram kopplat till just Investor Growh Capital.

Hemlighetsmakeriet är lätt att förstå. 13 procent per år är nämligen långt ifrån de 20 procent per år som Investor själv satt upp som mål för den här typen av investeringar. Dessutom visar sig det handla om bruttoavkastning. Nettot, det enda som är intressant för aktieägarna, är rimligtvis alltså ännu lägre.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons