Annons

Därför lägger vi en feministisk budget

Eftersom Sverige i dag lider av strukturell ojämställdhet är det vår politik att väga upp för detta genom att säkerställa att vår politik gynnar främst kvinnor, skriver Per Bolund (MP).

Under strecket
Publicerad

**När Åsa Romson **och Gustav Fridolin tog över det politiska ledarskapet för Miljöpartiet de gröna antog vi tydliga prioriteringar för mandatperioden och inför valen 2014. De tre främsta sakpolitiska prioriteringarna är minskad klimatpåverkan, bättre skola och fler nya jobb. Dessa frågor har även behandlats i tre nationella samtalskampanjer inom ramen för vårt mål att samtala om vår politik med 250 000 personer.

Utöver att fokusera på dessa tre frågor och ständigt utveckla vår politik i samtal med allmänheten så har vi jämställdhetsintegrerat vår politik. Det innebär i praktiken att vi granskar alla våra politiska förslag utifrån hur de gynnar kvinnor som grupp respektive män. Eftersom Sverige i dag lider av strukturell ojämställdhet är det vår politik att väga upp för detta genom att säkerställa att vår politik gynnar främst kvinnor.

Annons
Annons
Annons