Therese Larsson Hultin:Därför kan förlusten bli en vinstlott för Trump

Therese Larsson Hultin

Förlusten av representanthuset kan visa sig vara rena vinstlotten för Donald Trump. Den större frågan är vilken typ av parti Demokraterna ska vara framöver, och framför allt – vem i hela friden de ska låta utmana presidenten i slaget om Vita huset år 2020.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
President Donald Trump.

President Donald Trump.

Foto: Carolyn Kaster/AP
AP
Foto: AP
Annons

MIAMI, FLORIDA Donald Trump har än en gång visat hur oerhört skicklig han är på att kampanja. Att vara en av tidernas mest impopulära presidenter och samtidigt lyckas stoppa vad många bedömare spådde skulle bli en demokratisk ”blå våg”, är inget annat än en bedrift. Det lönade sig för presidenten att resa som en skottspole mellan de viktigaste delstaterna för att få sina anhängare att gå iväg till vallokalerna inför mellanårsvalet. Ett val som i normala fall mest väcker en gäspning bland större delen av väljarkåren.

Att representanthuset ändå föll i Demokraternas händer behöver inte vara så illa som man kan tro. Det är för det första inget ovanligt att oppositionen tar makten i kongressens andra kammare. Det hände såväl Barack Obama, som Bill Clinton och George W. Bush.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons