Därför hoppas jag att Obama vinner

Att riva upp sjukförsäkringreformen, som Mitt Romney vill, vore ett stort bakslag för stora grupper i USA. Det skulle också innebära att USA och Europa gick åt olika håll, skriver David Lega (KD).

Under strecket
Publicerad
Annons

Den amerikanska valrörelsen får just nu väldigt mycket uppmärksamhet i svensk media. Under de senaste veckorna har vi dagligen kunnat läsa allt om kampanjbesök, debatter, tal, grodor och allt annat som hör valrörelsen till. Eftersom jag vid sidan om mina uppdrag som kommunalråd och andre vice partiledare också lägger stora delar av min fritid på politik så kan jag inte undvika att skriva om hur jag vill att valet ska sluta.

Det finns många skäl till varför Barack Obama borde väljas om och få fortsätta på den väg han påbörjat. För mig är det kanske allra främst reformeringen av sjukvårdssystemet som är viktigast. De allra flesta amerikaner är som bekant beroende av att ha en sjukförsäkring för att ha råd med vård. Det är försäkringsbolagen som bekostar vårdkostnader som ambulans eller operation. Självklart är det så att den som är ung och frisk oftast är billigare för försäkringsbolaget än den som äldre och mår lite sämre.

Annons
Annons
Annons