Annons

Therese Larsson Hultin:Därför gör förlusten så ont för Clinton

Att förlora primärvalet mot Bernie Sanders just i New Hampshire är extra smärtsamt för Hillary Clinton. Delstaten har en speciell betydelse för både henne och maken Bill sedan den två gånger spelat en avgörande roll i deras karriärer.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Presidentkandidat Hillary Clinton i Hooksett, New Hampshire.

Foto: Matt Rourke/AP Bild 1 av 4

Hillary och Bill Clinton fotograferade den 20 mars 1992. Samma dag drar motståndaren Paul Tsongas tillbaka sin kandidatur, vilket får tidningen the New York Times att skriva att Clinton har "en rak väg" till att bli demokraternas kandidat.

Foto: Allstar Picture Library/AOP Bild 2 av 4

Gennifer Flowers försökte dra nytta av sitt nyvunna kändisskap och ställde senare upp på nakenbilder för Penthouse. Bill Clinton erkände först 1998, under ed, att han haft en sexuell relation med Flowers.

Foto: RICHARD DREW/AOP Bild 3 av 4

Demokraternas presidentkandidat Bill Clinton talar i South Central, Los Angeles, den 16 september 1992.

Foto: Visions of America Bild 4 av 4

Presidentkandidat Hillary Clinton i Hooksett, New Hampshire.

Foto: Matt Rourke/AP Bild 1 av 1
Presidentkandidat Hillary Clinton i Hooksett, New Hampshire.
Presidentkandidat Hillary Clinton i Hooksett, New Hampshire. Foto: Matt Rourke/AP

Den här historien börjar i februari 1992. Bill Clinton är guvernör i sydstaten Arkansas och han kampanjar hårt för att bli demokraternas presidentkandidat i höstens val. Det finns bara ett problem – det är ingen som längre tror att han har en chans. Bill, som ansågs vara den klarast lysande stjärnan i sin politiska generation, har tappat fart. Resultaten i opinionsmätningarna är ensiffriga och för att göra det hela extra besvärligt har en nattklubbssångerska vid namn Gennifer Flowers gjort entré. Flowers hävdar att hon och guvernör Clinton har haft en affär i tolv år, och på en minst sagt uppmärksammad presskonferens spelar hon upp ett kassettband där man kan höra ett intimt telefonsamtal mellan henne och Bill Clinton.

Annons
Annons
Annons