Annons

Därför är klockan 05.45 i Cias 1950-talsbilar

Cia Sandell lyssnar gärna på banden TT Grace från Stockholm och Go Getters från Västerås. ”Glenn Miller och Johnny Cash är också bra”, säger hon.
Cia Sandell lyssnar gärna på banden TT Grace från Stockholm och Go Getters från Västerås. ”Glenn Miller och Johnny Cash är också bra”, säger hon. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bilmekaniker, rörmokare och pinuppa à la 1950-tal. Kombinationen låter osannolik, men Cia Sandell är just det. Gamla bilar, rockabilly och vintagestajling är hennes stora intressen.

Under strecket
Publicerad

En 50-talsbrud i lyxförpackning. Cia Sandell går ”all in” på decenniet när jänkarna var som häftigast.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så gott som allt är original på Chevan från 1957.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Högklackade skor – de åker inte Cia hemifrån utan.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Cia och pojkvännen Joacim Axelsson delar bilintresset. Joacims Chevrolet Chevelle, t v, är totalt ombyggd och modern, bara skalet är sig likt. Motorn är på 660 hästar och så vridstark att karossen spricker.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

1950-tal gäller ned till minsta detalj.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I bagaget på sin Bel Air har hon verktyg i en tidsenlig resväska men även sminkgrejor hör till packningen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I Cia Sandells bilar är alla klockor som inte längre fungerar ställda på klockslaget 05.45. Det var då rebellen och filmikonen James Dean körde ihjäl sig i sin Porsche Spyder, i september 1955. Att 1950-talet är stort för Cia är uppenbart.

Bilen som just den här klockan sitter i är en Chevrolet Bel Air från 1957. En riktig klassiker med en original 283 motor och en tvåväxlad Power Glide automatlåda. Hon såg en sådan i filmen ”Dirty dancing” där Patrick Swayze körde runt med en svart Bel Air. Sedan dess har den varit en av hennes drömbilar och nu har hon skaffat en egen.

Annons
Annons
Annons