Därför är Greta Thunberg inte miljöpartist

Klimatengagemanget växer men Miljöpartiet krymper. Varför går klimataktivister som Greta Thunberg inte med i MP? ”Fundamentalisterna” i partiet förlorade maktkampen och MP fortsätter att styra landet – men frågan är om partiledningen tog regeringsplanet och missade klimattåget.

Publicerad
”Om ett hus brinner sätter man sig inte och pratat om att vi kanske kan göra si eller så, då släcker man elden och springer ut och ringer 112. Partierna pratar om andra saker”, säger Greta Thunberg till SvD.
”Om ett hus brinner sätter man sig inte och pratat om att vi kanske kan göra si eller så, då släcker man elden och springer ut och ringer 112. Partierna pratar om andra saker”, säger Greta Thunberg till SvD. Foto: Tomas Oneborg

”Bra att ni engagerar er för klimatet!”. Klimatministern och det gröna språkröret Isabella Lövin har lämnat en hälsning i skolstrejkarnas gästbok. MP-toppen Per Bolund hänvisade även till 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg när han nyligen gick ut med att han vill ta över som språkrör.