Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Perfect Guide

Ny forskning: dejting kan vara lika nervkittlande som att hoppa fallskärm

Nervösa förberedelser, trevande samtal och fjärilar i magen — att dejta kan vara både härligt, läskigt och nästan beroendeframkallande. Nu har forskare hittat en förklaring till varför vissa aldrig tycks nöja sig vid en partner, och det har med adrenalin att göra.

Annons
X

I studien, som utfördes på University of Wolverhampton i England, fick försökspersonerna utsättas för olika situationer medan de bar en monitor som registrerade hjärtats rytm och slag. Resultatet visade att hjärtat hos de som skulle hoppa fallskärm slog 111 slag i minuten, medan de som förberedde sig inför en första dejt uppmätte 106 slag i minuten.

Martin Khechera, universitetslektor i biomedicin, kommenterar resultatet:
— Det är inte förvånande att hjärtat klappar fortare när vi ställs inför något nervkittlande och spännande, men att dejtandet toppar listan över dessa situationer är däremot överraskande.

Samtidigt rapporterades det att adrenalinpåslaget blir för mycket för många — en tredjedel av de 2 000 tillfrågade medgav att de övervägt att ställa in dejten på grund av nervositet, medan 45 procent uppger att de börjat stamma eller tappat tråden i samtalet. Detta är dock ingenting man bör oroa sig för, då 78 procent av de tillfrågade ansåg nervositet hos partnern vara gulligt och älskvärt.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen