Annons

Därför älskar vi Skam

”Skam” är en norsk tv-serie som blivit väldigt populär bland svenska ungdomar. Den handlar om ett tjejgäng och personerna omkring dem. Rut, 13, och Ester, 13, tillhör fansen.
”Skam” är en norsk tv-serie som blivit väldigt populär bland svenska ungdomar. Den handlar om ett tjejgäng och personerna omkring dem. Rut, 13, och Ester, 13, tillhör fansen. Foto: Tomas Oneborg

Det är knappast någon som har missat fenomenet ”Skam”. Men vad är det som gör den norska ungdomsserien så populär? SvD Junior träffade två stora fans.

Under strecket
Publicerad

William och Noora. Ester och Rut har svårt att välja en favoritroll men tycker att Noora (spelad av Josefine Frida Pettersen) är den som gör smartast val. ”Hon är cool och följer inte med strömmen så mycket”, tycker tjejerna.

Foto: NRK

Skam är den mest tittade serien någonsin på SVT Play.

Foto: Tomas Oneborg

Vad gymnasieeleverna på Hartvig Nissens skola i Oslo har för sig har fångat miljontals människors intresse. Det är inte bara i Skandinavien som ”Skam”-serien slagit stort, utan även i länder som USA, England, Tyskland, Mexiko, Italien och Spanien. Egentligen ser Eva, Noora, Isak och de andra elevernas vardag väldigt vanlig ut, och kanske är det just det som lockar så många.

Ester och Rut har sett alla tre säsonger av ”Skam” som finns på SVT och älskar serien.

Annons
Annons
Annons