Hela denna artikel är en annons

Klicka hem mat rätt – och spara pengar

Allt fler väljer att handla sin mat på nätet. Nyligen genomförde Testfakta en stor undersökning kring vilka butiker på nätet som har lägst priser. Willys klev fram som en klar vinnare i jämförelse med de andra matvarubutikerna i undersökningen.

– Vi har samma låga priser på nätet som i våra butiker, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Svensk Digital Handel ökade marknaden för e-handel av mat med drygt 40 procent förra året och i år förväntas ökningen bli lika stor.  De senaste åren har en rad nya aktörer börjat sälja mat på nätet och för den som vill handla mat på nätet blir valmöjligheterna allt större. Men det kan vara svårt att som konsument identifiera vilken aktör som erbjuder bäst priser och lösningar i form av exempelvis hemkörning.

Stor prisjämförelse

Nyligen genomförde Testfakta en prisjämförelse mellan olika näthandlare i Stockholm. Jämförelsen bestod av en matkasse med 69 varor, ihopsatt utifrån Statistiska Centralbyråns statistik över svenskarnas inköpsvanor. Matkassen motsvarar ungefär en genomsnittlig veckohandling i kostnad. Undersökningen visade att det finns mycket pengar att spara genom att handla från rätt butik.

Billigast i jämförelsen var Willys, där totalpriset för de 69 varorna är 21 procent lägre än hos marknadsledande konkurrenter. För en familj på tre till fyra personer kan det röra sig om runt 20 000 kronor per år i besparing enligt Testfaktas beräkningar.

– Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna handla bra mat till låga priser, vd på Willys.

– Vi har valt att ta betalt för plock och hemleverans istället för att gömma de kostnaderna i högre matpriser. Det tycker vi är ärligare och mer transparent, säger Thomas Evertsson. Foto: Willys

Olika sätt att ta betalt

Olika nätaktörer väljer olika sätt att ta betalt för plock och hemleverans av matkassarna. Hos en del är det gratis frakt över en viss köpsumma, hos andra är det billigare vissa klockslag. Andra bjuder på frakten men tar ut ett högre pris på maten. Att låga fraktkostnader lätt kan ätas upp av högre matpriser är tydligt i Testfaktas undersökning.

– Vi har valt att ta betalt för plock och hemleverans istället för att gömma de kostnaderna i högre matpriser. Det tycker vi är ärligare och mer transparent, säger Thomas Evertsson.

Handla på willys.se och få 50 kr i nykundsrabatt.

Bild 1 av 2

– Vi har valt att ta betalt för plock och hemleverans istället för att gömma de kostnaderna i högre matpriser. Det tycker vi är ärligare och mer transparent, säger Thomas Evertsson.

Foto: Willys Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X