Annons

Danske Bank ersätter fler vilseledda kunder

Vilseledande rådgivning beräknas kosta Danske Bank upp till 500 miljoner danska kronor i kompensation till drabbade kunder. Arkivbild
Vilseledande rådgivning beräknas kosta Danske Bank upp till 500 miljoner danska kronor i kompensation till drabbade kunder. Arkivbild Foto: Annika Byrde NTB/Scanpix/TT

Danske Bank har identifierat en ny grupp kunder som har drabbats av vilseledande investeringsråd. Den här gången handlar det om 900 kunder, som ska kompenseras med mellan 80 och 100 miljoner danska kronor enligt banken.

Under strecket
TT
Publicerad

Danske Bank konstaterade redan i fjol att man hade gjort fel när man fortsatt sälja investeringserbjudandet Flexinvest Fri, trots att banken kände till att kunderna skulle göra förluster på investeringarna till följd av att avgifterna översteg den förväntade låga avkastningen.

Nu har man i utredningen av denna rådgivningshärva identifierat liknande problem när det gäller en produkt som marknadsförts med namnet Danske Porteføljepleje under perioden den 1 februari 2017 till den 5 juli 2018.

Annons
Annons
Annons