Annons
X
Annons
X

Danska Saxo tar över E-trade Norden

Den snabbväxande danska värdepappersspecialisten Saxo Bank tar klivet in i Sverige. Nu köper de E-trade Internationals internetmäkleri och internetbank i Skandinavien.

Förvärvet omfattar en förvaltad volym på 6 miljarder kronor i Danmark, Finland, Island, Norge, Estland, Lettland, Litauen, och Sverige.

”Förvärvet är ett led i vår långsiktiga expansionsstrategi och förstärker vårt nuvarande kunderbjudande på vår internetbaserade plattform”, säger Kim Fournais och Lars Seier Christensen på Saxo Bank i en kommentar.

Saxo och var en av de tidiga pionjärerna på området internetbaserad värdepappershandel. Banken är en betydande aktör på valutahandel, derivat, aktier, räntepapper, råvaror och inte minst EFT:er – börshandlade fonder som väntas bli nästa stora tillväxtområde på den svenska värdepappersmarknaden.

Annons
X

Saxo Bank grundades 1992 under namnet Midas Fondsmæglerselskab men bytte namn till det nuvarande i samband med att den fick oktroj 2001.

2006 öppnade Saxo Bank kontor i London och Singapore, första etableringen utanför Köpenhamn. Året därpå öppnades kontor i Kina och Schweiz, 2008 i Frankrike och Japan. I år har Saxo etablerat sig i Italien, Dubai, Spanien, Tjeckien, Nederländerna och Grekland.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X