Dansk vinnarskalle gav HIF en flygande start

Under strecket
Publicerad
Annons

HELSINGBORG Redan alla välsmorda loafers på gågatan i sundets pärla varslade om att något var på gång. Folkvandringen i den stundtals vassa vinden upp mot Olympia uttryckte förväntan. Alla var där.
De flesta lämnade också arenan nöjda efter HIF:s två upprullningar och knappa men klara 2-0-seger över Halmstad. Någon mästarglans lyser sällan upp en premiär.
Årets första allsvenska spark var heller ingen festlig aperitif. HBK-backen Per Johanssons skeva rensning ut över sidlinjen efter tio sekunder spräckte illusionen att allsvensk fotboll kan mäta sig med den som spelas i ligorna på kontinenten.

Det tog sig efter att Bruce Springsteen med hjärta och smärta från högtalarna i pausen slagit an tonen i magiska ”The River”, men under de inledande 45 minuterna var decibelnivån bland de 14 453 vittnena bara försumbart högre än vid påvens begravning.
Tystnaden genomskådade den undermåliga underhållningen. Den andades en unison undran: var det inte bättre än så här?
Den oändliga försäsongen och de lika oändliga
förhandsspekulationerna spär på villfarelsen att det på våra breddgrader kan spelas boll som i Barcelona. Vi glömmer så lätt.
Trots att gräset på håll såg ut som en normal Råsundamatta runt midsommar var de tekniska felen, för att tala handbollens språk, väldigt många.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons