Martha & NikiDans som utklassar allt

Niki Tsappos och Martha Nabwire.
Niki Tsappos och Martha Nabwire. Foto: Folkets Bio

Svenska Martha Nabwire och Niki Tsappos blev 2010 världsmästare i hiphop i danstävlingen Juste Debout i Paris. Dokumentärfilmaren Tora Mkandawire Mårtens följde duons explosiva resa både på dansgolvet och vid sidan om det.

Publicerad
Niki Tsappos och Martha Nabwire.

Niki Tsappos och Martha Nabwire.

Foto: Folkets Bio
Annons

Vi kastas direkt upp på dansgolvet. Förtexterna har precis börjat rulla när en hejig konferencier försöker egga upp publiken med ett "Är ni redo för lite hiphop?!" innan han bjuder upp Martha Nabwire och Niki Tsappos till mittcirkeln i Solnahallen. Niki strålar entusiastiskt, Martha ser mer sammanbiten ut, men båda börjar direkt röra sig så smått i takt med musiken.

Det är en av deltävlingarna i streetdancetävlingen Juste Debout 2010, klassen heter Hiphop New style. Tävlingen går ut på att dansduor battlar mot varandra, den som vinner går vidare. Just nu väntar Martha och Niki på sin tur, men när konferenciern hojtar ”byt!” exploderar de ut på dansgolvet. De har så mycket energi och utstrålning och är så skickliga att det är som om all luft försvinner runt omkring dem. Deras motståndare tappar hakan, publiken sneglar hänfört på varandra. Niki skrattar uppsluppet samtidigt som hennes kollega gör ett solonummer som avslutas med att hon stannar precis framför en av sina antagonister och stirrar honom rakt i ögonen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons