Danmarksfärja kvar till havs

Avspärrningarna hävdes på eftermiddagen kring Stena Lines terminal i Göteborg. Trafiken kom igång som vanligt, fast kraftigt försenad. På morgonen tvingades en färja lägga sig för ankar utanför Göteborg.

Under strecket
Publicerad
Annons

Om det blir störningar imorgon beror på vilken tidpunkt minan fraktas bort av marinen, enligt Stena Lines informationschef Joakim Kenndal.
Avspärrningarna i centrala Göteborg på torsdagsmorgonen efter fyndet av en skarpladdad mina drabbade inte bara färjetrafiken över Göta Älv. Masthuggsterminalen inne i Göteborg låg innanför avspärrningarna och det gick på morgonen inte att hitta alternativ hamn där de 55 passagerarna och många långtradarna ombord kunde tas i land. Ute vid Trubaduren, vid Vinga, tvingades en av Stena Lines färjor på väg från Danmark lägga sig för ankar.

- Nu har avspärrningarna hävts och trafiken är i gång som vanligt. Men många har bokat om. 140 passagerare av 800 bokade åkte med Fredrikshamnsfärjan som avgick vid 13-tiden, säger Stena Lines informationschef Joakim Kenndal till SvD.se.

Annons
Annons
Annons