Annons

"Danmark vill inte ha flyktig turism"

Sommaren är vanligtvis högsäsong för resor över Öresundsbron. Den här sommaren har varit betydligt lugnare men en ökning kan eventuellt ses under förmiddagen den 1 augusti då reserestriktionerna lättas. Arkivbild.
Sommaren är vanligtvis högsäsong för resor över Öresundsbron. Den här sommaren har varit betydligt lugnare men en ökning kan eventuellt ses under förmiddagen den 1 augusti då reserestriktionerna lättas. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Från och med i dag är boende i alla svenska län välkomna till Danmark – och redan under lördagsförmiddagen kunde en effekt av detta anas.

Något fler svenska bilar körde under förmiddagen över Öresundsbron på väg till Danmark.

Under strecket
Ellinor Knoxborn / TT
Publicerad

– Jag kan se när jag tittar i kamerorna att det är lite fler svenska bilar än tidigare, så det är inte helt orimligt att anta att det är på grund av detta, säger Anna Hansson, trafikledare på Öresundsbrons trafikcenter.

Fritt fram att resa till och från Danmark är det för boende i gränsregionerna Skåne, Blekinge och Halland. För övriga gäller att man måste ha en rimlig anledning, exempelvis arbetspendling, familjebesök eller turistbesök om minst sex nätter.

Annons
Annons
Annons