Annons

Danmark nu redo följa Sveriges exempel

Sveriges migrationsminister Morgan Johansson på onsdagens presskonferens med sin danska kollega Inger Støjberg.
Sveriges migrationsminister Morgan Johansson på onsdagens presskonferens med sin danska kollega Inger Støjberg. Foto: Geert Vanden Wijngaert/TT

Sverige har gjort mycket men kan inte göra allt. Ansvaret för flyktingmottagandet måste delas lika av EU:s medlemsländer.

Det underströk Morgan Johansson (S) flera gånger under pressträffen efter att Sveriges, Danmarks och Tysklands migrationsministrar träffat EU:s flyktingkommissionär Dimitris Avramopoulos under onsdagen.

Under strecket
Publicerad

EU:s asylkommissionär Dimitris Avramopoulos träffade Morgan Johansson (S), Danmarks integrationsminister Inger Støjberg samt Ole Schröder, migrationsansvarig statssekretare på det tyska inrikesdepartementet, för samtal i Bryssel på onsdagen.

Foto: Geert Vanden Wijngaert/TT Bild 1 av 1

Målet med det hastigt insatta mötet i Bryssel var att informera och koordinera de begränsningar av den fria rörligheten som införts genom gränskontrollerna och id-kraven dels mellan Sverige och Danmark, dels mellan Danmark och Tyskland.

Såväl Morgan Johansson som Inger Støjberg från Danmark och Ole Schröder från Tyskland beskrev den nuvarande situation som allvarlig och svår, att de införda gränskontrollerna är tillfälliga och att man snarast möjligt ska återgå till normala regler igen.

Annons
Annons
Annons