Annons

Danmark knep guldet i Bocuse d'Or

Norden dominerade kocktävling. Det var en total nordisk dominans när kocktävlingen Bocuse d'Or avgjordes i franska Lyon på onsdagen.

TT
Uppdaterad
Publicerad
1/7

Prispallen. Guld till Rasmus Kofoed Danmark, mitten. Silver till Tommy Myllymaki Sverige (till vänster) Brons till Gunnar Hvarnes, Norge till höger.

Foto: LAURENT CIPRIANI/AP
2/7

Dansken Rasmus Kofoed vann tävlingen. Här pratar han med två jurymedlemmar under tiden han förbereder maten.

Foto: AP
3/7

Svensken Tommy Myllymaki kom tvåa i den presitigefulla kocktävlingen Bocuse d'Or.

Foto: AP
4/7

Gunnar Hvarnes från Norge kammade hem tredjeplatsen.

Foto: AP
5/7

Tidigare idag skar sig Tommy Myllymäki i handen. (Se bandaget). Här ska fiskrätten som består av marulk, krabba och havskräftor presenteras.

Foto: LAURENT CIPRIANI/AP
6/7

Jag ska laga 14 portioner av en fiskrätt med marulk, krabba och havskräftor och lika mycket av en kötträtt som innehåller bland annat lammsadel, njure och lammbog. Till varje rätt ska det vara tre garnityrer.

Foto: DAN HANSSON
7/7

Tommy Myllymäki blev Årets Kock 2007 och svensk mästare i professionell matlagning.

Foto: DAN HANSSON

Tommy Myllymäki tog ett silver för Sverige.

”Dagarna i Lyon blir ett minne för livet”, säger han i ett pressmeddelande.

Tävlingen vanns av Danmark medan Norge kom trea.

Annons

Bocuse d'Or skapades 1987 av den franske stjärnkocken Paul Bocuse.

Sverige har haft flera framgångar i tävlingen och 1997 vann Mattias Dahlgren den.

Stockholm TT

Annons
Annons

Prispallen. Guld till Rasmus Kofoed Danmark, mitten. Silver till Tommy Myllymaki Sverige (till vänster) Brons till Gunnar Hvarnes, Norge till höger.

Foto: LAURENT CIPRIANI/AP Bild 1 av 7

Dansken Rasmus Kofoed vann tävlingen. Här pratar han med två jurymedlemmar under tiden han förbereder maten.

Foto: AP Bild 2 av 7

Svensken Tommy Myllymaki kom tvåa i den presitigefulla kocktävlingen Bocuse d'Or.

Foto: AP Bild 3 av 7

Gunnar Hvarnes från Norge kammade hem tredjeplatsen.

Foto: AP Bild 4 av 7

Tidigare idag skar sig Tommy Myllymäki i handen. (Se bandaget). Här ska fiskrätten som består av marulk, krabba och havskräftor presenteras.

Foto: LAURENT CIPRIANI/AP Bild 5 av 7

Jag ska laga 14 portioner av en fiskrätt med marulk, krabba och havskräftor och lika mycket av en kötträtt som innehåller bland annat lammsadel, njure och lammbog. Till varje rätt ska det vara tre garnityrer.

Foto: DAN HANSSON Bild 6 av 7

Tommy Myllymäki blev Årets Kock 2007 och svensk mästare i professionell matlagning.

Foto: DAN HANSSON Bild 7 av 7
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons