X
Annons
X

Eliasson i stor intervju 2016: ”Starkt stöd från Löfven"

Han har löpt gatlopp i medierna och varit landets kanske mest hatade man. Men rikspolischef Dan Eliasson har inga planer på att sluta – och tycker att polisen blivit både tillgängligare och bättre på organiserad brottslighet.

– Jag känner ett starkt stöd från statsminister, departement och från Anders Ygeman som gett mig en klapp på axeln när det har behövts.

Problemen för den svenska polisen är långt ifrån lösta. Rikspolischefen Dan Eliasson menar att det utbildas för få poliser, ett problem som kommer att ta tid att åtgärda.
Problemen för den svenska polisen är långt ifrån lösta. Rikspolischefen Dan Eliasson menar att det utbildas för få poliser, ett problem som kommer att ta tid att åtgärda. Foto: Tomas Oneborg

Det har varit en tung höst. Kåren har gått på knäna, gängkriminaliteten ökat, uniformerade poliser flytt yrket, förtroendet för ordningsmakten minskat i takt med att allt färre brott klarats upp – samtidigt som rikspolischef Dan Eliasson haft händerna fulla av en segdragen och omdebatterad omorganisation.

Problemen för den svenska polisen är långt ifrån lösta. Rikspolischefen Dan Eliasson menar att det utbildas för få poliser, ett problem som kommer att ta tid att åtgärda.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 6

Enligt en nyligen utförd Sifo-undersökning har bara tio procent av svenska folket stort eller ganska stort förtroende för hur Eliasson sköter sitt jobb.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 6

Trots den svidande kritiken tänker rikspolischefen rida ut stormen. Han har inga planer på att sluta.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 6

”Nu har vi byggt den nya organisationen och ska äntligen få använda den!”

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 6

Eliasson säger att många poliser har rätt i att de har för låg lön. Men att det finns ett system för hur lönebildningen ser ut som alldeles för få förstår.

Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 6

De kommande åren känns oerhört lustfyllda, säger Dan Eliasson.

Foto: Tomas Oneborg Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X