Damerna har visat att huvudet är med

Jag är konfunderad. I måndags hängde jag upp hela min analys efter Sveriges genomklappning mot Kroatien på åsikten att endast vilja tyvärr inte räcker långt på den här nivån. Men jag började tvivla på mina handbollskunskaper i går när förbundskaptenen Ulf Schefvert sa att ”det går att komma långt på bara hjärta”. Som tur var så lade han till ”och lite huvud.” Perspektiv | Handbolls-EM

Under strecket
Publicerad
Annons

För det har hänt något med tjejernas huvuden. I söndags hade de en åttamålsledning i paus men förlorade med uddamålet. När kroatiskorna började knappa in blev osäkerheten stor och det var ingen i det svenska laget som klev fram och tog tag i situationen. Jag skrev att det var för att spelarna inte orkade i längden, varken fysiskt eller psykiskt.

Men tjejerna har bevisat att deras kroppar håller för påfrestningen och lagledningen har matchat många spelare för att inte trötta ut dem i längden. Visst börjar det kännas att de har spelat fem matcher på kort tid sa Linnea Torstenson i går, att det knirrar en hel del i hennes leder på morgnarna men det går över efter någon timmes rörelse. Kroppen känns lätt när man vinner, konstaterade Jessica Enström.

Annons
Annons
Annons