Annons
X
Annons
X

Damberg väljer tidigare riksrevisor

Den tidigare riksrevisorn Eva Lindström blir statssekreterare hos näringsminister Mikael Damberg (S). Det kan inverka på frågan om vilka krav som ska ställas på privata företag i välfärden.

Av TT
(uppdaterad)
Yvonne Ruwaida (MP).
Yvonne Ruwaida (MP). Foto: AXEL ÖBERG

Lindström har sedan förra våren, på den tidigare regeringens uppdrag, utrett vilka krav som ska ställas på ägare till friskolor och andra företag i välfärden. Lindström, som även varit chef för budgetavdelningen på finansdepartementet, lämnar utredningen omgående. Nyligen begärde utredningen ytterligare ett halvår för att bli klar, en begäran som den nya regeringen inte svarat på ännu.

MP-profilen Yvonne Ruwaida blir statssekreterare hos klimat- och miljöminister Åsa Romson. Hon ska arbeta som samordnare mellan Romson och Miljöpartiets andra språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin.

Ruwaida satt i riksdagen för Miljöpartiet 1994-2006 och var oppositionsborgarråd i Stockholm till 2010. Hon lämnar ett jobb som ingenjör inom Vattenfall

Annons
X

KTH-forskaren Maja Fjaestad blir statssekreterare hos strategi- och framtidsminister Kristina Persson (S) på statsrådsberedningen. Fjaestad är civilingenjör i teknisk fysik och doktorerade 2010 med en avhandling om svensk kärnkraftsutveckling. Hon är ”intresserad av energihistoria i bred mening, som ett område där teknik och framtidsförhoppningar möts.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Yvonne Ruwaida (MP).

Foto: AXEL ÖBERG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X