Annons

Madelaine Levy:Dåligt sex är inte olagligt

Veckans anklagelser mot Aziz Ansari om dåligt sex är inte värdiga den annars så livgivande Metoo-rörelsen, menar Madelaine Levy.
Veckans anklagelser mot Aziz Ansari om dåligt sex är inte värdiga den annars så livgivande Metoo-rörelsen, menar Madelaine Levy. Foto: Jordan Strauss/TT

Är anklagelserna mot Aziz Ansari ögonblicket då #metoo börjar förlora sin mening? Men bortom snasket tvingas vi också tänka efter och bestämma var våra gränser går.

Under strecket
Publicerad

Den ena heter Margot, den andra kallas Grace. De är båda unga kvinnor som träffar varsin äldre man, flirtar via sms och sedan möter honom för en första dejt. För såväl Margot som Grace slutar kvällen i sexuellt umgänge, vilket mannen verkar njuta av men som för kvinnorna är en besvikelse, i Graces fall ”den värsta kvällen i hennes liv”. De väljer att snabbt, via sms, avbryta relationen. 

Men medan Margot är centralgestalt i en novell, ”Cat person”, skriven av Kristen Roupenian, så finns “Grace” (även om hon egentligen heter något annat) på riktigt. Och medan Margots dejt Robert möjligtvis känner igen sig själv i novellen men inte riskerar att identifieras av allmänheten så är Graces partner minst sagt välkänd: Aziz Ansari, succékomikern bakom ”Master of none”.

Annons
Annons
Annons