Annons
X
Annons
X

Dålig svenskdag i Cortina

Maria Pietilä Holmner fortsätter rada upp topp tio-placeringar i storslalom. Men de riktiga toppresultaten vill inte infinna sig.

Av TT
(uppdaterad)
Finlands Tanja Poutiainen gratuleras till segern av Tysklands Kathrin Hölzl som slutade trea.
Finlands Tanja Poutiainen gratuleras till segern av Tysklands Kathrin Hölzl som slutade trea. Foto: GIAMPIERO SPOSITO/REUTERS

I Cortina d'Ampezzos storslalom på söndagen var Pietilä Holmner sjua efter första åket, men hade ett betydligt sämre andraåk. Totalt räckte det till slut ändå till att behålla sjundeplatsen.

Hon har därmed varit på topp tio i storslalom i alla världscuptävlingar utom en den här säsongen. Plumpen i protokollet, i Maribor senast, är en 15:e plats.

Totalt sett blev det dock en dålig svenskdag. Bland annat missade Anja Pärson chansen att ta tre raka pallplatser i Cortina d'Ampezzo.

Annons
X

Söndagens storslalom tog slut redan en bit ner i det första åket när svenskan, som var trea både i fredagens super-G och lördagens störtlopp, hamnade på en innerskida och körde ur.

Jessica Lindell Vikarby, 26:a efter första åket, körde ur i slutet av det andra, medan Kajsa Kling var 31:a i första åket och missade det andra med en ynka tiondel.

Finländskan Tanja Poutiainen vann tävlingen överlägset före tyskorna Viktoria Rebensburg och Kathrin Hölzl. Poutiainen var 1,05 sekunder före Rebensburg och 1,45 före Hölzl.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Cortina d'Ampezzo TT

  Annons
  Annons
  X

  Finlands Tanja Poutiainen gratuleras till segern av Tysklands Kathrin Hölzl som slutade trea.

  Foto: GIAMPIERO SPOSITO/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X