Annons

Dahlins NHL-uppladdning: kebab

En 19-årig västgötsk supertalang är hemma efter sin första säsong i NHL. Rasmus Dahlin har ägnat sommaren åt bad, glass, kompisar, isträning – och padel.

NHL visade sig vara så bra som han trodde. Fast med ofattbart många matcher. Och en sak fattas där borta: kebabtallriken.

Under strecket
Micke Larsson / TT
Publicerad

Rasmus Dahlin stortrivs med sin sommar i Sverige efter första säsongen i NHL. "Jag har fått exakt det jag ville, att komma tillbaka till familj och vänner", säger den 19-årige supertalangen från Lidköping. Både kebabtallrikar och nya intresset padel har hunnits med.

Foto: Thomas Johansson

Rasmus Dahlin och Henrik Lundqvist i Frölundaborg, där en grupp svenska NHL-spelare sommartränar på is. Dahlin har varit på is under hela sommaren, i olika hallar.

Foto: Thomas Johansson

Rasmus Dahlin valdes först av alla talanger i NHL:s draft förra sommaren. Han hade gjort succé med Frölunda i SHL, och kom till NHL-klubben Buffalo Sabres med enorma förväntningar på sig.

Det gick bra. Rasmus Dahlin spelade varje match för Buffalo, och gjorde 44 poäng på 82 grundseriematcher. Tonåringen hyllades för moget spel trots sin 19-åriga ungdom.

Annons
Annons
Annons