X
Annons
X
Recension

Rutabaga Dahlgrens stjärnglans falnar: ”Känns så onödigt”

Premium

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens vegosatsning ligger rätt i tiden – men fel i rum. På nya Rutabaga noterar Krogguiden smaker som inte riktigt övertygar. Förväntningar som inte infrias. Råvaror utan ursprung.

Rutabaga.
Rutabaga. Foto: Tomas Oneborg

Dörren till den nya krogen på Grand Hôtel står vidöppen. Den känns symboliskt – till Rutabaga, kålroten, är alla välkomna. Nu har finkrogen gjorts tillgänglig och det vegetariska köket fått stjärnglans à la föregångaren Matsalen. Ljuset flödar och den brittiska inredningsikonen Ilse Crawfords mer ombonade matsalskänsla i gråbruna toner har bytts mot vita väggar.

Rutabaga.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 5
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X