Annons

RutabagaDahlgrens stjärnglans falnar: ”Känns så onödigt”

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens vegosatsning ligger rätt i tiden – men fel i rum. På nya Rutabaga noterar Krogguiden smaker som inte riktigt övertygar. Förväntningar som inte infrias. Råvaror utan ursprung.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Rutabaga.

Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg

Rutabaga.

Foto: Tomas Oneborg
Rutabaga.
Rutabaga. Foto: Tomas Oneborg

Dörren till den nya krogen på Grand Hôtel står vidöppen. Den känns symboliskt – till Rutabaga, kålroten, är alla välkomna. Nu har finkrogen gjorts tillgänglig och det vegetariska köket fått stjärnglans à la föregångaren Matsalen. Ljuset flödar och den brittiska inredningsikonen Ilse Crawfords mer ombonade matsalskänsla i gråbruna toner har bytts mot vita väggar.

Annons
Annons
Annons
Annons