RutabagaDahlgrens stjärnglans falnar: ”Känns så onödigt”

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens vegosatsning ligger rätt i tiden – men fel i rum. På nya Rutabaga noterar Krogguiden smaker som inte riktigt övertygar. Förväntningar som inte infrias. Råvaror utan ursprung.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Rutabaga.

Rutabaga.

Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Dörren till den nya krogen på Grand Hôtel står vidöppen. Den känns symboliskt – till Rutabaga, kålroten, är alla välkomna. Nu har finkrogen gjorts tillgänglig och det vegetariska köket fått stjärnglans à la föregångaren Matsalen. Ljuset flödar och den brittiska inredningsikonen Ilse Crawfords mer ombonade matsalskänsla i gråbruna toner har bytts mot vita väggar.

Långa träbord där vi sitter sida vid sida är en iögonfallande del av den eleganta inredningen, det är som att vara tillbaka i skolbänken – och för många vego-rookies kommer detta att vara som första klass – i första klass. 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons