X
Annons
X
Kommentar

Linda Bakkman: Det är inte E-nummer du behöver se upp för

Tillsatser är inte synonymt med onaturligt eller ohälsosamt. Tvärt om gör vissa tillsatser vår mat säkrare och mer hållbar. Dessutom förekommer många E-nummer helt naturligt i exempelvis bananer, ägg och blåbär.

Många hälsomedvetna konsumenter vill äta mat som är ”naturlig”. Vi jagar varor med kort ingredienslista och är beredda att betala överpriser för märkningar som ”organisk”, ”clean eating” och ”fri från E-nummer”.

Men rädslan för E-nummer är ofta både överdriven och irrationell.

E-nummer finns naturligt i exempelvis blåbär, rödbetor, banan, jordgubbar och ägg. ”Vissa tillsatser gör vår mat hälsosammare, säkrare och mer miljövänlig”, konstaterar SvD:s Linda Bakkman. Illustrationer: Thomas Molén

Bild 1 av 5
Bild 2 av 5
Bild 3 av 5
Bild 4 av 5
Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X