Dags att våga se idrottens normer Privata företagare klarar uppgiften Lyd inte innan du fått svar Semestertider är dystra tider

Under strecket
Publicerad
Annons

Den manliga idrottens värld har alltför länge varit något av en skyddad verkstad. Där har unga män fostrats i en anda av fördomar och ojämlikhet. Rasism, homofobi och kvinnoförtryck har kunnat grassera utan att ledare, journalister, spelare och ansvarsfulla åskådare tagit sitt ansvar för att rensa upp i träsket. Nu är det dags att sluta blunda.
Systembolagets enda kvarvarande funktion är att se till att minderåriga och onyktra personer inte får köpa alkohol. Det är svårt att se varför privata näringsidkare, under strikt reglerade former, skulle klara den uppgiften sämre.
I den amerikanska konstitutionen tillförsäkras alla rätten till liv, frihet och sökandet efter lyckan. Det är politisk poesi när den är som bäst.
Jämför med svenska politiker som gärna vill inkludera alla i hela samhället. Varje gång en politiker säger ”Vi måste”, bör man fråga sig ”Varför det?”. Får man inget vettigt svar blir man lyckligast av att inte lyda.
Om sommarutsikterna är ljusa för många är semestertider dystrare för andra.
Trots att alla ekonomiska kurvor pekar åt rätt håll är det tyvärr svårt för många LO-familjer att få ekonomin att gå ihop så att det räcker.

Beyan.net, Sydsvenskan, Västerviks-, Tidningen, Folket

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons