Analys

Andreas Cervenka:Dags att sätta affärerna i fokus

Andreas Cervenka

Säga vad man vill om SCA:s starke man Sverker Martin-Löf. Fingertoppskänslan skvallrar inte precis om en framtid som konsertpianist. Hela Industrivärdensfären plågas av vad som tycks vara ett dåligt utvecklat sinne för tajming.

Publicerad
Annons

Till att börja med kan de anställda på SCA tänkas ha synpunkter på att ledningen just nu väljer att satsa tiotals miljoner kronor på en jaktanläggning för sina och kompisbolagens direktörer. Skogskoncernen sjösatte nyligen ett sparprogram som bland annat innebär att personalstyrkan ska bantas med cirka 2 000 personer. Sandvik, som också ingår i Industrivärdensfären, har varslat hundratals anställda i Sverige.

SCA, där Sverker Martin-Löf styrt sedan 1988, först som vd och därefter ordförande, har redan tidigare gjort sig känt för lite mer lull-lull än vad som är brukligt. Skogsjätten håller sig bland med ett eget privat flygbolag med fyra plan. Lika lyxig har inte ägarnas avkastning varit, SCA-aktien står och stampar på ungefär samma nivå som för tio år sedan, en utveckling som är sämre än för Stockholmsbörsens index.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons