Annons
X
Annons
X

”Dags att göra något nytt”

Hallå där Maria Abrahamsson, en av de profilstarkaste ledarskribenterna på Svenska Dagbladet som nu lämnar tidningen för att kandidera till riksdagen för moderaterna. Varför lämnar du SvD?

– Efter nästan tio år på SvD kände jag att det var dags att göra något nytt. När jag skulle ge besked om jag var intresserad av att kandidera blev svaret ja. Den största drivkraften är att få alliansen omvald och så har jag ju några käpphästar som jag tänker jobba med. Men jag är ju inte den som stryker Moderaterna medhårs i alla frågor så det blir spännande att se om jag klarar provvalet.

Varför är det inte kul att skriva ledare längre?

– Det har varit otroligt lärorikt och jag har nog också varit ganska framgångsrik. Varför skulle jag annars tillfrågas så ofta om att vara med i andra medier? Men det är också ganska jobbigt att ha en massa åsikter om allting hela tiden.

Annons
X

Vad är du mest nöjd med som opinionsbildare?

– Att jag fått upp frågor om nämndemännen i domstolarna och tv-sända rättegångar. Kriminalpolitik och justitiefrågor ligger mig varmt om hjärtat, men jag har också gett en annan röst när det gäller feminism och jämställdhet.

Något ledarhugg du ångrar?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Exempelvis i våras då jag skrev om Sverigedemokraterna, att människor man inte gillar behöver man inte lyssna på. Jag kan vakna på nätterna av att ha sagt något så korkat, givetvis måste man ta debatten även med SD hur illa man än tycker om dem.

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X