Dags att bjuda in MP till regeringssamarbete

Det är dags att regeringen bjuder in Miljöpartiets språkrör till samtal om regeringsbildning. Jag är övertygad om att vi på område efter område kommer att kunna hitta kompromisser, skriver Kent Persson (M), kommunalråd i Örebro med erfarenhet av samarbete med MP lokalt.

Under strecket
Publicerad
Annons

I en undersökning i Dagens Samhälle uppger 3 av 4 miljöpartister att MP ska regera tillsammans med Moderaterna. Beskedet är bra och visar att MP är ett parti som kan och vill ta ansvar. Moderaterna och alliansregeringen borde nu bjuda in MP för samtal om regeringsbildning. En fempartiregering bestående av alliansen och Miljöpartiet skulle få bred majoritet i riksdagen och skulle därmed skapa en stabil majoritet.

Vår erfarenhet av samarbete med Miljöpartiet i Örebro är bara gott. Vi har under de fyra åren vi styrde tillsammans med MP lärt oss mycket. MP har ett stort engagemang och kunskap på bland annat miljöområdet som vi uppskattat. I arbetet med att skapa en hållbar tillväxt, både ekologiskt och socialt, har vi och Miljöpartiet mycket att lära av varandra. I grund och botten är det bra att de Nya Moderaterna och Miljöpartiet pragmatiskt kan hitta smarta och ansvarsfulla lösningar på tillväxten. Det skapar fler jobb och ett mer hållbart samhälle.

Annons
Annons
Annons