Annons

Cyperns gränslösa kök

Det cypriotiska köket har mycket mer att erbjuda än charterorternas överstekta bifteki, rinniga tsatsiki och flottiga pommes frites. Det räcker att bege sig en liten bit utanför turiststråket för att hitta restauranger som serverar fantastisk mat. På hela Cypern kommer influenserna från hela Medelhavet.

Under strecket
Publicerad

I köket på restaurang Kiniras tillagas hemlagad, traditionell cypriotisk husmanskost.

Bild 1 av 1

I köket på restaurang Kiniras tillagas hemlagad, traditionell cypriotisk husmanskost.

Bild 1 av 1
I köket på restaurang Kiniras tillagas hemlagad, traditionell cypriotisk husmanskost.
I köket på restaurang Kiniras tillagas hemlagad, traditionell cypriotisk husmanskost.

Cypern är kanske inte det första resmålet man tänker på om man gillar att äta gott på sin semester. Men inget kan faktiskt vara mer fel. Det cypriotiska köket är en salig blandning av maträtter från Grekland, Italien, Frankrike, Spanien, Armenien, Mellanöstern och inte minst Turkiet som man ”delar” ön med.

Annons
Annons
Annons