Annons

Cyklister kräver fler p-platser

Majoriteten i Stockholm öppnar för fler cykelparkeringar och färre bilparkeringar i anslutning till nya bostadsbyggen. Cykelföreningarna är positiva men tycker att staden behöver ta ännu hårdare tag för att göra det lättare att parkera cykeln.

Under strecket
Publicerad

Hur gör du för att cykeln inte ska bli stulen? Ninnie Eidmark, 52, HR-specialist, Stockholm: – Jag ställer in den i mitt husförråd varje natt, annars låser jag fast den vid en stolpe. Jag skulle inte ställa den olåst, och inte ens låst ute på natten i stan, då blir den stulen. Tidigare när jag inte var så noga så blev jag av med en cykel vart tredje år.

Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 4

Hur gör du för att cykeln inte ska bli stulen? Markus Rönnqvist, 29, civilingenjör, Stockholm: – Försöker ställa den på säkra, upplysta ställen med mycket som som rör sig, och så låser jag fast den i något fysiskt. Jag har blivit av med fyra cyklar under loppet av ett och ett halvt år.

Foto: LARS PEHRSON Bild 2 av 4

Nanna Spett, 53, miljöskyddsinspektör, Stockholm – Jag har ett bra lås på min gamla damcykel, som jag haft i många år. Jag skulle nog inte ställa den i centrum över natten, jag vet att stöldrisken är störst då.

Foto: LARS PEHRSON Bild 3 av 4

Åsa Schneider, 48, kvalitetsansvarig, Stockholm: – Jag låser fast framhjulet i ramen, bakhjulet i cykelstället och så använder jag det vanliga bakhjulslåset. Jag ställer inte cykeln om den inte går att låsa fast i något.

Foto: LARS PEHRSON Bild 4 av 4

Den borgerliga majoriteten i Stockholms stad vill utreda om det går att införa en parkeringsnorm för cyklar vid byggandet av nya bostäder.

I dag är det frivilligt hur många cykelplatser som byggs, medan antalet bilplatser per bostad bestäms inför varje nytt bostadsbygge. Centerpartiet i Stockholm vill ha samma regler med cykelparkeringar.

Annons
Annons
Annons