Cyklist dog efter kollision med bil Brunalger plågar Ölandsfiskare Man svårt skadad i lägenhetsbrand

Under strecket
Publicerad
Annons

En cyklist omkom och ytterligare en cyklist uppges ha skadats svårt vid en olycka på E 4 cirka en mil söder om Nordmaling vid 16.30-tiden i går.

– De blev påkörda av en bilist, säger vakthavande befäl vid Västerbottenpolisen.
Mannen som kolliderade med cyklisterna chockades svårt, uppger TT.
Den skadade cyklisten fördes med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå.
En man fördes med livshotande skador till sjukhus i går morse efter en brand i ett flerfamiljshus på Klockarvägen i Södertälje, enligt vakthavande polisbefälet i Stockholm.
Branden upptäcktes vid halvfyratiden på morgonen när rök vällde ut genom brevinkastet. Enligt Södertäljepolisen hade det endast brunnit i ett rum, men det var oklart hur branden startat. Lägenheten har spärrats av och ska undersökas av polisens tekniker, skriver TT.
Beståndet av fintrådiga brunalger har växt explosionsartat längs delar av Ölands östra kust. Fiskare har fått mängder av garn förstörda.
Brunalgerna återkommer varje år men uppträder i regel
närmare land och på grundare vatten. Det nya är att de brett ut sig längre från strandremsan och på mellan 40 och 50 meters djup, rapporterar Barometern.
Algerna sätter sig i garnen och är näst intill omöjliga att få bort.
De tynger ned de stående näten så att de lägger sig på botten och blir dessutom så tunga att de är svåra att få i båten.
Catherine Legrand, lektor på institutionen för biologi och miljövetenskap på Högskolan i Kalmar, säger till tidningen att den kraftiga ökningen av brunalger troligen beror på en kombination av varmare temperaturer och övergödning från jordbruket.
Hon betecknar situationen som alarmerande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons