Annons

Sanna Rayman:Curlad fram till makten

Statsminister Stefan Löfven och Moderaternas Anna Kinberg Batra vid lördagens pressträff i Riksdagen i Stockholm gällande extravalet.
Statsminister Stefan Löfven och Moderaternas Anna Kinberg Batra vid lördagens pressträff i Riksdagen i Stockholm gällande extravalet. Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Under strecket
Publicerad

Den borgerliga vredens ”styrka ger intryck av att det finns betydligt bättre scenarier som partiledarna har bortsett från”, skrev DN i en kritik av Decemberöverenskommelsens (DÖ) belackare den 30 december. Samma dag skrev Expressen att alternativen till uppgörelsen är ”att aktivt börja samarbeta med SD eller att slå ihop sitt bohag med Socialdemokraterna i en eller annan form.” Upplägget är att den som inte gillar DÖ måste visa en Kinderäggslösning där stabilitet uppnås, nyval undviks och SD oskadliggörs.

Egentligen begriper jag inte varför vi ska godkänna dessa premisser. En viktig poäng i kritiken av uppgörelsen är ju att det inte är önskvärt att skapa denna tulipanaros till vilket pris som helst.

Annons
Annons
Annons