Annons
X
Annons
X

Cupflopp nästa smäll för Dif

Tre raka förluster och elva insläppta mål. Djurgården föll tungt mot AIK-präglade Sirius i‑Svenska cupen. –Klart att vi blir straffade när vi gör så mycket misstag, sa Markus Johannesson.

Den allsvenska våren avslutades med en 5–1–förlust mot Kalmar. Igår blev Dif utslaget i Svenska cupens tredje omgång efter 4–2 mot superettanlaget Sirius.

Förutom sju personer på skadelistan handlade krisen i gårdagens Djurgården om brist på motivation. Och enligt tränaren Siggi Jónsson brist på publik.

Endast 125 personer såg matchen på Strömvallen i Gävle, där fem av omgångens matcher spelas enligt ett nytt koncept.

Annons
X

–Om Svenska fotbollförbundet vill ha det så här är jag glad att vi har åkt ut. Jag hade heller spelat i Uppsala, fotboll ska spelas inför mycket publik, sa Djurgårdens tränare Siggi Jónsson.

Inte heller lagkaptenen Markus Johannesson var nöjd.

–Vi var ostrukturerade i försvarsspelet när de anföll, men ska jag gnälla på något är det på vår skadefrånvaro, sa Johannesson.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Att matchen avgjordes av två gamla AIK:are gjorde inte saken bättre. Daniel Hoch ordnade en straff redan i fjärde minuten efter en fällning av Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet. Touray räddade men lämnade en retur som Hoch enkelt kunde nicka in.

  Efter att Djurgårdens 16-åring Philip Hellqvist kvitterat två minuter senare var det dags för nästa AIK:are. Alexander Gerndt, utlånad till Sirius denna säsong, tog först tillbaka ledningen och sköt senare spiken i kistan med sitt 4–2–mål.

  –Klart jag är överraskad över att vi slog ett så stort lag, men vi spelade bra och var välförtjänta av en seger, sa Gerndt till TV4.

  Eftersom Sirius ligger på en tia i tabellen, välkomnar Gerndt cupframgången extra mycket.

  –Jag tror att vi kan gå väldigt långt. Vi ska ta med matchformen från den här matchen och bevara den.

  Hammarby tog sig enkelt vidare till den fjärde omgången via 5–1 mot Mjällby på Söderstadion, efter tre mål av Paulinho. Drygt 3000 personer såg på. Största skrällen stod Valsta Syrianska för när Helsingborg, med Henrik Larsson som inhoppare, besegrades med 2–1. Matchen avgjordes på straff med tio minuter kvar.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X