Annons
X
Annons
X

”CSKA tror att de är vidare redan”

AIK borta mot CSKA Moskva – det kan väl bara sluta på ett sätt. Eller?

– Det finns inte i deras tankevärld att de ska åka ur. Vi ska påminna dem om den verklighet som finns, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

[object Object]
Andreas Alm. Foto: SCANPIX

Hur ska AIK lyckas vända 0-1 från första matchen på Råsunda till seger och avancemang i Europa League?

–Genom att överraska CSKA. De tror att de är vidare redan, och vet väl knappt att returen ska spelas. Men de är i ett extremt utsatt läge om vi kan skaka om dem – och vi påminna dem om att ett det finns ett fiasko runt hörnet, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

CSKA Moskva är ett storlag som i fjol spelade Champions League. Allt annat än avancemang till Europa League är ett stort misslyckande – inte minst efter seger med 1-0 borta mot AIK i första play-off-matchen för en vecka sedan.

Annons
X

–Men de är ytterst mänskliga och lyckades inte såra oss speciellt mycket. Visst hade de stort bollinnehav och är väldigt skickliga individuellt, men de skapade bara tre målchanser på Råsunda, säger Alm.

AIK har absolut inte gett upp hoppet. Spelarna vet att de kommer att få springa mycket, jaga boll, men också att stora ytor öppnar sig på kanterna när CSKA trycker på. Deras mittbackar är också långsamma, och där finns också möjlighet att attackera.

–De kan lätt bli stressade om det inte går som de vill. Det gäller att utnyttja deras mentalitet, att påminna dem om att de kan åka ur. I första matchen stod AIK emot bra första halvtimmen. CSKA tog över alltmer, inte minst tack vare Rasmus Elm på mittfältet, som var så gott som felfri.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  –Vi måste ha bättre kvalitet när vi får lägen att attackera. Vi tappade fart senast då möjligheten fanns att hota dem, säger Alm.

  Ett avancemang till Europa League skulle innebära intäkter på cirka 25 miljoner kronor för AIK. Det skulle framför allt vara en jättesensation.

  –Självklart skulle det vara fantastiskt om vi lyckades. Läget är perfekt. Vi har uppgång i AIK och en trupp som är förstärkt, säger Alm.

  I matchen mot CSKA finns inte lånet från Celtic, Mohamed Bangura med. AIK hoppas att Bangura blir spelklar till söndagens hemmamatch i allsvenskan mot Helsingborg. Inte heller nyförvärven Henok Goitom och Daniel Majstorovic är med i truppen till Moskva. Däremot är säsongens succémittfältare Robert Quaision tillbaka efter skada.

  DIREKTRAPPORT: Följ matchen på
  SvD.se/sport från kl 19.00.

  Annons
  Annons
  X

  Andreas Alm.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X