X
Annons
X

”Crowdfunding har gått om riskkapitalbranschen”

Folkfinansiering som innebär att privatpersoner kan investera i onoterade bolag, är ett relativt nytt sätt att investera på den svenska marknaden. Men nu växer trenden, inte minst bland kvinnliga företagare. - Vi kommer att få se bättre och mer hållbara bolag med ett ökat kvinnligt ägande, säger Julia Reuszner, vd på Pepins till SvD:s Ekonomistudion.

Efter reklamen visas:
Ekonomistudion Crowdfunding 2018-03-20
Julia Reuszner, vd på Pepins, gästar Ekonomistudion.
Julia Reuszner, vd på Pepins, gästar Ekonomistudion. Foto: SvD

- Investeringar i onoterade bolag har tidigare fått pengar av traditionellt riskkapital. Nu förväntas crowdfunding dubblas varje år, säger Julia Reuszner som är vd för crowdfundingbolaget Pepins.

Enligt henne ökar intresset för den här typen av folkfinansiering stort bland kvinnliga entreprenörer och Julia Reuszner tror att kommer vi att få se en trend där kvinnor tar mer makt i samhället genom ett ökat ägande i bolag.

– Det är mer tillgängligt och man kan göra det till en bredare publik istället för att resa kapital från traditionellt riskkapital, som oftast representeras av män, säger hon.

Annons
X

Vilken typ av bolag kommer vi få se med ett större kvinnligt ägande?

– En undersökningen som vi nyligen lät Demoskop göra visar att kvinnor är mer intresserade av att investera i mer hållbara och jämställda bolag. Kvinnor är mer värderingsdrivna investerare, säger hon i programmet.

Annons
X
Annons
X

Julia Reuszner, vd på Pepins, gästar Ekonomistudion.

Foto: SvD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X