Annons

Covidvårdare: Donald Trump borde vila

Förvirring, i värsta fall en psykos och påverkan på lever och njurar. De mediciner som USA:s covidsjuke president Donald Trump tar är kraftfulla och han bör vila, anser Kevin Cho Tipton, medicinskt ansvarig intensivvårdssjuksköterska och adjunkt, i Miami.

Under strecket
Tina Magnergård Bjers / Miami, TT:s utsända
Publicerad

Kevin Cho Tipton, medicinskt ansvarig intensivvårdssjuksköterska och adjunkt, i Miami i delstaten Florida, som hittills har haft över 14 000 dödsoffer som varit smittade med coronaviruset.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kevin Cho Tipton, medicinskt ansvarig intensivvårdssjuksköterska och adjunkt, i Miami i delstaten Florida, betonar att de mediciner som USA:s covidsjuke president Donald Trump tar är kraftfulla och att han bör vila.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Det är frustrerande att presidenten utsätter sin personal för risker så att han kan vinka till supportrar, medan mina patienter dör utan att ha sina familjer nära eller se solen, säger Cho Tipton till TT efter ett 13-timmarsskift.

– Presidenten går nu på samma mediciner som jag ger mina patienter. De kan ge allvarliga komplikationer och han bör ta sin konvalescens på allvar.

Annons
Annons
Annons