Covidtestbolaget rasar på börsen

Aegirbio har utvecklat ett salivbaserat covid-19 test som gör att konsumenten slipper peta en bomullspinne i näsa och svalg. Bolagets aktie har gått starkt på börsen i år efter flera storaffärer med Asien. Nu väcks tveksamheter kring vilka bolag Aegirbio har samarbetat med. Arkivbild.
Aegirbio har utvecklat ett salivbaserat covid-19 test som gör att konsumenten slipper peta en bomullspinne i näsa och svalg. Bolagets aktie har gått starkt på börsen i år efter flera storaffärer med Asien. Nu väcks tveksamheter kring vilka bolag Aegirbio har samarbetat med. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Läkemedelsbolaget Aegirbio fortsätter att rasa på börsen. I fredagens handel dyker aktien över 25 procent efter SVT:s avslöjande om att bolagets affärspartners kopplas till en misstänkt bedrägerihärva. Det innebär att aktien tappat nästan 70 procent av sitt värde på en vecka.

Enligt SVT:s granskning har Aegirbio, som har specialiserat sig på salivtest för covid-19, samarbetspartners som haft styrelsemedlemmar med koppling till en härva med misstänkta momsbedrägerier kopplat till försäljning av mobiltelefoner.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons