Costa Rica på banan

Linbanesafari i Costa Rica.
Linbanesafari i Costa Rica. Foto: CANOPY SAFARI

Ska du hinna se en papegoja får den nog flyga rakt in i ansiktet på dig – på den här safarin går det undan. Ett av Costa Ricas största turistäventyr är att åka linbana och i hisnande fart susa fram genom regnskogen.

Publicerad
Annons

Någonstans i djungeln finns vitbröstade gringos som vrålar högre än de äkta apor som annars väcker hotellgäster här på Stilla havskusten. När det rör det sig om äventyrssporten Canopy Safari, glider hela gringo­flockar fram genom regnskogen, för klart är det en adrenalinkick att åka linbana genom lövverken på högsta höjd. Sporten har blivit något av Costa Ricas specialitet som en fjärde­del av alla turister prövar på och landet har nu cirka 100 anläggningar, även i obygden långt ner i söder.

En tur börjar med att man blir hämtad vid sitt hotell och körs mot skogstrakten. De äldsta linbanorna finns i Monteverdes kyliga molnskogar som har mycket naturturism. Costa Rica är ju extremt varierat med riktigt svalt väder kring de höga vulkanerna mitt i landet, medan kusterna är tropiskt ljumna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons