Annons
X
Annons
X

Comebackförlust för Zibanejad

Mika Zibanejad är tillbaka i Djurgården – som förlorare.

NHL-återvändaren fick se Mikael Johansson avgöra för Frölunda, 3–2 – på den 19:e straffen.

[object Object]
Mika Zibanejads comeback slutade med förlust mot Frölunda. Foto: SCANPIX

Det blev nio matcher, knappt 13 isminuter i snitt och en poäng – en assist i debuten borta mot Detroit – för Mika Zibanejad i Ottawa.

På tisdagen var 18-åringen tillbaka i svensk ishockey, utlånad från den kanadensiska NHL-klubben.

Det blev 2–3 mot Frölunda, (0–0, 2–1, 0–1, 0–0, 0–1).

Annons
X

Zibanejad spelade i hemtam miljö, mellan tidigare juniorkedjekamraterna John Norman och rookiekandidaten Pontus Åberg – men lämnade inga större avtryck i återkomsten.

– Han var helt okej men blev lite trött. Det är kanske inte så konstigt. Han har ju varit borta länge och bara varit här i tre dygn, sade Djurgårdens assisterande tränare Mikael Johansson.

Zibanejad var en av åtta djurgårdare som missade straff. Marcus Nilson och Mario Kempe fick chansen två gånger var – den senare visade upp de mest fantasifulla försöken men lyckades inte för det.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det vill sig inte riktigt men det är bara att fortsätta köra. Vi måste stänga ute alla motgångar och försöka se positivt på det, sade Kempe efter fjärde raka förlusten på hemmaplan.

  Det dröjde innan matchen tog fart. Djurgården hade visserligen en puck i ribban, Tim Eriksson, och ett friläge, Jimmie Ölvestad, i den första perioden men så långt var det mer fart än tanke och finess på Hovet.

  Matchen växte avsevärt i andra perioden. Jimmie Ölvestad öppnade målskyttet redan efter 38 sekunder när han styrde in Kristofer Ottossons skott, sedan Jari Tolsa slarvat.

  Mika Pyörälä kvitterade på andra chansen efter en snäll studs i sargen innan Mattias Carlsson återigen gav Djurgården ledningen.

  I den tredje perioden tog Frölunda över. Pyörälä kvitterade igen och tog matchen till förlängning.

  – Jag kan tänka mig att det var en kul match att titta på. Det var jäkligt roligt och bra fart där ute. Jag tycker att vi var det bättre laget men de höjde sig i slutet och kom ikapp, sade Mario Kempe.

  Annons
  Annons
  X

  Mika Zibanejads comeback slutade med förlust mot Frölunda.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X